Pszichológus Online

Flegmatikus személyiség

Leggyakrabban békés flegmatikusnak nevezik az ebbe a típusba besorolható személyiséget, tulajdonságai alapján teljes joggal.
Három legfontosabb jellemzője: befelé forduló, megfigyelő, borúlátó.

A flegmatikus temperamentumú ember összeszedett, nyugodt, higgadt, türelmes és kiegyensúlyozott.
Minden tekintetben visszafogott, nem stresszeli túl magát, inkább egyfajta könnyedség és lazaság jellemzi.
Érzelmeit igyekszik elrejteni.

Kifejezetten kiegyenlítő szerepet tölt be valamennyiünk között, kompenzálja a másik három személyiségtípus érzelmeit. Megmutatja, hogy semmit nem kell „mellre szívni”.
A békés flegmatikus lecsillapítja a népszerű szangvinikus vadságát, nem veszi túl komolyan a tökéletes melankolikus aprólékosan kidolgozott terveit, és nem kerül túlzottan az erőteljes kolerikus ragyogó döntéseinek hatása alá.
A békés flegmatikussal a legkönnyebb együtt élni, következetes életvitelű, kellemes és jámbor egyéniség. Jól alkalmazkodik szinte bármilyen helyzethez, elviseli a változó napirendet.

Alapvetően az állandóság híve, ha nem szükséges, nem is nagyon költözik sehova, kész leélni életét a szülőházában.
Szereti a barátokat, mindig időt szakít rájuk, segítőkészen meghallgatja őket, jóságos és együttérző.
Ugyanakkor egymagában is jól elvan.

Nem vár túl sokat az élettől, így nem is érik nagy csalódások.
Soha nem akar gondot okozni, inkább csöndben elfogadja az adott helyzeteket, semhogy szót emeljen a változás érdekében.
Mindig visszafogott, az önteltség és a dicsőítés távol áll tőle. Ezért vezető szerepben is inkább háttérbe szorul, kerüli a nyilvánosságot.
Nem gondolkozik túl nagy távlatokban, szereti nyugodtan és fokozatosan megközelíteni a dolgokat.

Személyiségének lényege a munkájában is megnyilvánul. Hozzáértő, szorgalmas, kitartó munkavégző, jól viseli a terhelést.
Sokoldalú, békés és barátságos munkatárs. Együttműködő csapattag, aki kerüli az összetűzéseket és áthidalja a nézeteltéréseket. Halk szavú, eszes, problémák esetén megtalálja a könnyű megoldást.
Rendületlenül halad a kitűzött irányba. Van érzéke a kormányzáshoz, de ezt is maga csendes módján teszi.

Share

Pszichológus szerző:

Mottó: Imádom a pszichológiát. Ezért is választottam hivatásként.

Bemutatkozás: Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pszichológia szakán 1986-ban végeztem, majd 1988-ban klinikai szakpszichológusi képesítést szereztem.

A veszprém megyei Káptalantótiban található magánrendelőmben pszichoterápiás segítséget, tanácsadást nyújtok azok számára, akik önértékelési vagy életvezetési nehézségekkel, önbizalomhiánnyal küzdenek, akik úgy érzik, hogy aktuálisan elakadtak az életükben vagy éppen döntésképtelennek érzik magukat egy sorsdöntő helyzetben.

Támogató terápiában segítek a gyász, veszteség, krízishelyzet érzelmi feldolgozásában.

Egyéni terápia és tanácsadás keretében segítem a depressziós levertséggel, szorongással és pánikjellegű tünetekkel hozzám fordulókat.

1990 óta foglalkozom meddőségi panaszokkal küzdő és lombikbébi-programban részt vevő házaspárokkal, segítve a gyermekre várakozás nehéz időszakának lelki megélését. Tapasztalataimról „Várva Várt Babák – Lombikbébi történetek” címmel könyvet írtam.

Házaspároknak párkapcsolati terápia keretében, hosszú évek gyakorlata alapján kidolgozott módszerrel adok útmutatást arra vonatkozóan, hogyan lehet közösen túljutni egy-egy hullámvölgyön, konfliktussal terhelt, elbizonytalanodott időszakon.

Azok számára, akik nem tudnak személyesen felkeresni, online tanácsadást nyújtok skype-on.

Időpont-egyeztetés e-mail-en vagy a 06-30-99 15 651-es telefonszámon lehetséges.

Szakmai tapasztalataimról, módszereimről további részleteket a honlapomon talál. Ha úgy érzi, segíthetek, örömmel várom jelentkezését!

Amire büszke vagyok:

Talán ezt a kérdést a legnehezebb megválaszolni, hiszen szerénytelenségnek tűnhet…Büszke vagyok a Gyermekeimre és a szakmai munkámra egyaránt. Ha újra kellene kezdenem, mindent éppen így csinálnék….