Pszichológus Online

Online pszichológiai tanácsadás E-mailen

Mivel honlapomon szerepel, hogy az első e-mailre díjmentesen válaszolok, rengeteg tanácskérő levél érkezik hozzám.

Átlagosan napi másfél-két órát töltök azzal, hogy ezeket a leveleket megpróbálom a legjobb tudásom szerint, kézzelfogható útmutatást is nyújtva megválaszolni.

Ennyi időt dolgozom tehát naponta ingyen – mondjuk inkább -,  jótékonyságból.

Olykor, különösen elfoglaltabb időszakokban és egy-egy többoldalasra nyúló levél olvasásakor elgondolkodom, hogy megszüntetem, vagy legalábbis korlátozom ezt a szolgáltatást, de pontosan tudom, hány és hány embernek segítek, hány hozzám fordulónak jelent nagyon sokat a válaszom.

A munkám nemcsak hivatás, tényleg lélekkel és szívből végzem.

Emiatt sem lennék képes elvenni senki olyantól a lehetőséget, akinek talán ez az egyetlen cérnaszál, amibe kapaszkodhat, ahonnan segítséget remélhet.

Vannak néhányan, akiknek a figyelmét elkerüli, hogy csak az első levél megválaszolása díjmentes, és a kétségbeesésüket érezve nem tudom válasz nélkül hagyni a további kérdéseket. Olykor többszörös levelezés zajlik, mert tudom, és figyelembe veszem, nincsenek abban a helyzetben, hogy fizessenek a további terápiáért.

Vannak emellett, akiknek nagyon is módjukban állna megfizetni egy szakembert, de megszokták, hogy az interneten minden (?)  ingyen is elérhető. (Zárójelben megjegyzem, örömmel veszem, ha bárki elküldi nekem azon web-áruházak elérhetőségét, ahol díjmentesen lehet beszerezni termékeket, szolgáltatásokat :)))
Sokan újabb és újabb kérdéseket küldenek, mint ahogy újabb és újabb filmeket, zenei lemezeket töltenek le a kalóz-oldalakról.

Félreértés ne essék, rájuk sem haragszom, csupán híve vagyok a jogtiszta dolgoknak.

És mint ahogyan senki más, én sem tudok a mosolyommal, sem pénzen kívül semmi mással fizetni a közértben vagy a hentesnél.

Azt érzékelem, hogy a pszichológus segítőként jelenik meg a köztudatban, ami rendjén is van. De közben kevesen gondolnak utána, hogy valahol azért mi is pénzből, jövedelemből élünk. Hogy a mi munkánk is megélhetési forrás.

E kis kitérő után némi elemzés.

A hozzám érkező levelek tartalmát tekintve leggyakrabban az alábbi területeket érintik a kérdések:

– Párkapcsolati problémák (napi konfliktusok, együttmaradás-válás, harmadik felbukkanása)

– Depresszió (önleértékelési és öngyilkossági gondolatok)

– Önbizalomhiány, negatív énkép, önértékelési problémák

– Élethelyzet okozta önértékelési válság („szeretnék visszatalálni a régi önmagamhoz”)

– Tizenévesek útkeresési, önelfogadási és kapcsolati problémái (szülők, barátok, szerelem)

– A szexualitás ellaposodása, a szenvedély kihűlése a párkapcsolatokban (a társ rendszeresen pornófilmeket néz valódi együttlét helyett)

– Internet-függőség (beleértve a virtuális kapcsolatépítést, interneten létrejövő külső kapcsolatokat)

– Homoszexualitás (hogyan felvállalható)

– Elakadás a jövőt tekintve (továbbtanulás, karrier-épités)

Share

Pszichológus szerző:

Mottó: Imádom a pszichológiát. Ezért is választottam hivatásként.

Bemutatkozás: Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pszichológia szakán 1986-ban végeztem, majd 1988-ban klinikai szakpszichológusi képesítést szereztem.

A veszprém megyei Káptalantótiban található magánrendelőmben pszichoterápiás segítséget, tanácsadást nyújtok azok számára, akik önértékelési vagy életvezetési nehézségekkel, önbizalomhiánnyal küzdenek, akik úgy érzik, hogy aktuálisan elakadtak az életükben vagy éppen döntésképtelennek érzik magukat egy sorsdöntő helyzetben.

Támogató terápiában segítek a gyász, veszteség, krízishelyzet érzelmi feldolgozásában.

Egyéni terápia és tanácsadás keretében segítem a depressziós levertséggel, szorongással és pánikjellegű tünetekkel hozzám fordulókat.

1990 óta foglalkozom meddőségi panaszokkal küzdő és lombikbébi-programban részt vevő házaspárokkal, segítve a gyermekre várakozás nehéz időszakának lelki megélését. Tapasztalataimról „Várva Várt Babák – Lombikbébi történetek” címmel könyvet írtam.

Házaspároknak párkapcsolati terápia keretében, hosszú évek gyakorlata alapján kidolgozott módszerrel adok útmutatást arra vonatkozóan, hogyan lehet közösen túljutni egy-egy hullámvölgyön, konfliktussal terhelt, elbizonytalanodott időszakon.

Azok számára, akik nem tudnak személyesen felkeresni, online tanácsadást nyújtok skype-on.

Időpont-egyeztetés e-mail-en vagy a 06-30-99 15 651-es telefonszámon lehetséges.

Szakmai tapasztalataimról, módszereimről további részleteket a honlapomon talál. Ha úgy érzi, segíthetek, örömmel várom jelentkezését!

Amire büszke vagyok:

Talán ezt a kérdést a legnehezebb megválaszolni, hiszen szerénytelenségnek tűnhet…Büszke vagyok a Gyermekeimre és a szakmai munkámra egyaránt. Ha újra kellene kezdenem, mindent éppen így csinálnék….