Pszichológus Online

Szangvinikus személyiség

Leggyakrabban népszerű szangvinikusnak nevezik az ebbe a típusba sorolható személyiséget, tulajdonságai alapján teljes joggal.

Három legfontosabb jellemzője: nyílt, beszédes, derűlátó.

A szangvinikus temperamentumú ember nem csak egyszerűen társasági ember, hanem bárhol is van, pillanatok alatt feltalálja magát, a társaságok középpontjába kerül, hangadóvá válik, akit követnek a többiek.
Természetes kisugárzása magával ragadó, érzelmeit őszintén kinyilvánítja, könnyen szerethető, ugyanakkor csupa naiv ártatlanság, jóhiszeműség jellemzi, emiatt nem is igazán észleli a rá irigykedők negatív érzéseit.

Hiába is próbálná, nem tudja magát visszafogni, hiszen lételeme a szereplés, az állandó pezsgés. Vele mindig történnie kell valaminek, történik is, körülötte mindig zajlik az élet.
Nagyfokú nyitottsággal és kíváncsisággal tekint a nagyvilágra, minden érdekli, hamar lelkesedik a legapróbb dolgok iránt is.

Szinte állandóan derűs és vidám, jó humorérzékkel rendelkezik, teljes mértékben a mában és a mának él, ha meg is bántják, soha nem haragtartó, hiszen mindig boldogan akar élni.
Számára az élet egy tündérmese, melynek minden pillanatát mély átérzéssel éli, élményeit színes történtekben fogalmazva meséli el.

Egy szangvinikus mellett jó élni, mert örök napsütést varázsol maga köré, derűje feloldja a környezetében lévők rosszkedvét, szorongását, felrázza a fásultságot, folyamatosan lelkesít és energiát ad.
Az unalmat, unatkozást már csak azért sem ismeri, mert állandóan keresi a történéseket, programlehetőségeket, a világért el nem mulasztana semmit, ki nem maradna semmiből. Ő az, akinek egyidejűleg legalább két-három megbeszélt találkozója van, szélsebesen röpköd egyik helyről a másikra.

Személyiségének lényege természetesen a munkájában is megnyilvánul, szinte mulatsággá változtatja a munkát.
Hajlamos halmozni a tennivalókat, önként elvállal egyszerre több feladatot, gyakorlatilag mindent bevállal. Lelkes, energikus, ezzel munkatársait elbűvöli és csatlakozásra ösztönzi.
A sok vállalás teljesítése, különösen a határidők betartása azonban messze nem erőssége…
Csapatmunkában azonban maximálisan lehet építeni kreatív gondolkodására, eredeti és merésznek hangzó ötleteire, hiszen igazi színes, alkotó egyéniség.

Share

Pszichológus szerző:

Mottó: Imádom a pszichológiát. Ezért is választottam hivatásként.

Bemutatkozás: Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pszichológia szakán 1986-ban végeztem, majd 1988-ban klinikai szakpszichológusi képesítést szereztem.

A veszprém megyei Káptalantótiban található magánrendelőmben pszichoterápiás segítséget, tanácsadást nyújtok azok számára, akik önértékelési vagy életvezetési nehézségekkel, önbizalomhiánnyal küzdenek, akik úgy érzik, hogy aktuálisan elakadtak az életükben vagy éppen döntésképtelennek érzik magukat egy sorsdöntő helyzetben.

Támogató terápiában segítek a gyász, veszteség, krízishelyzet érzelmi feldolgozásában.

Egyéni terápia és tanácsadás keretében segítem a depressziós levertséggel, szorongással és pánikjellegű tünetekkel hozzám fordulókat.

1990 óta foglalkozom meddőségi panaszokkal küzdő és lombikbébi-programban részt vevő házaspárokkal, segítve a gyermekre várakozás nehéz időszakának lelki megélését. Tapasztalataimról „Várva Várt Babák – Lombikbébi történetek” címmel könyvet írtam.

Házaspároknak párkapcsolati terápia keretében, hosszú évek gyakorlata alapján kidolgozott módszerrel adok útmutatást arra vonatkozóan, hogyan lehet közösen túljutni egy-egy hullámvölgyön, konfliktussal terhelt, elbizonytalanodott időszakon.

Azok számára, akik nem tudnak személyesen felkeresni, online tanácsadást nyújtok skype-on.

Időpont-egyeztetés e-mail-en vagy a 06-30-99 15 651-es telefonszámon lehetséges.

Szakmai tapasztalataimról, módszereimről további részleteket a honlapomon talál. Ha úgy érzi, segíthetek, örömmel várom jelentkezését!

Amire büszke vagyok:

Talán ezt a kérdést a legnehezebb megválaszolni, hiszen szerénytelenségnek tűnhet…Büszke vagyok a Gyermekeimre és a szakmai munkámra egyaránt. Ha újra kellene kezdenem, mindent éppen így csinálnék….