Pszichológus Online

A SZERETET ünnepén

Adventi bejegyzésemben arról írtam, mennyire különleges ez az ünnep. És egy álmomról, egy olyan Világról, ahol nincsen szükség, ínség, szomorúság…

Most mégis erről a legutóbbiról kell írnom.

Miközben sokan örömben, szeretteik körében töltik a mostani napokat, változatlanul számosan vannak egyedül, magányosan. Nem feltétlenül egyedüllétben, sokszor éppen abban a magányban, amit egy családban, mások társaságában lehet megélni…

Erről tanúskodnak azok a levelek, amelyek az elmúlt 24 órában érkeztek hozzám. Csupa olyan segítségkérés, ami arról szól, hogy a szeretett társ vagy család mennyire nem figyel valójában a másikra, másokra, egymásra.

Ma estére vezető hír lett a médiában egykori énekesnőnk, Mary Zsuzsi halála. A Szentestét még családi körben töltötte, ma reggel pedig holtan találták, üres gyógyszeres dobozok között.

Sehol nem közölnek statisztikát arra vonatkozóan, hány nem híres emberrel történik hasonló, hányan követnek el öngyilkosságot ezekben a napokban.

Arról sem, hányan dobták, dobják el az életüket a mostani válsághelyzetben, a hitelbedőlés, a kilakoltatás és kilátástalanság-érzés miatt.

Pszichológus vagyok, ez a hivatásom. És nyilvánvalóan ez a munkám is, amellyel előteremtem a saját megélhetést.

Mégis azt szeretném, ha sokkal kevesebb szükség lenne a munkámra.

Ha mindenki a közvetlen környezetében találná meg az odafigyelést, a törődést.

Share

Pszichológus szerző:

Mottó: Imádom a pszichológiát. Ezért is választottam hivatásként.

Bemutatkozás: Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pszichológia szakán 1986-ban végeztem, majd 1988-ban klinikai szakpszichológusi képesítést szereztem.

A veszprém megyei Káptalantótiban található magánrendelőmben pszichoterápiás segítséget, tanácsadást nyújtok azok számára, akik önértékelési vagy életvezetési nehézségekkel, önbizalomhiánnyal küzdenek, akik úgy érzik, hogy aktuálisan elakadtak az életükben vagy éppen döntésképtelennek érzik magukat egy sorsdöntő helyzetben.

Támogató terápiában segítek a gyász, veszteség, krízishelyzet érzelmi feldolgozásában.

Egyéni terápia és tanácsadás keretében segítem a depressziós levertséggel, szorongással és pánikjellegű tünetekkel hozzám fordulókat.

1990 óta foglalkozom meddőségi panaszokkal küzdő és lombikbébi-programban részt vevő házaspárokkal, segítve a gyermekre várakozás nehéz időszakának lelki megélését. Tapasztalataimról „Várva Várt Babák – Lombikbébi történetek” címmel könyvet írtam.

Házaspároknak párkapcsolati terápia keretében, hosszú évek gyakorlata alapján kidolgozott módszerrel adok útmutatást arra vonatkozóan, hogyan lehet közösen túljutni egy-egy hullámvölgyön, konfliktussal terhelt, elbizonytalanodott időszakon.

Azok számára, akik nem tudnak személyesen felkeresni, online tanácsadást nyújtok skype-on.

Időpont-egyeztetés e-mail-en vagy a 06-30-99 15 651-es telefonszámon lehetséges.

Szakmai tapasztalataimról, módszereimről további részleteket a honlapomon talál. Ha úgy érzi, segíthetek, örömmel várom jelentkezését!

Amire büszke vagyok:

Talán ezt a kérdést a legnehezebb megválaszolni, hiszen szerénytelenségnek tűnhet…Büszke vagyok a Gyermekeimre és a szakmai munkámra egyaránt. Ha újra kellene kezdenem, mindent éppen így csinálnék….