Pszichológus Online

Advent – Eljövetel

Adventi várakozásban vagyunk. A december hónap különleges hangulattal vesz körül szinte mindnyájunkat. Vallási hovatartozástól és hittől függetlenül mindenkinek megvannak a maga sajátos emlékei, érzései ezekkel a hetekkel kapcsolatban.

Hófödte táj. Különleges fények és illatok. Csengettyűhang. Készülődés. Ajándékok. Család. Együttlét. SZERETET. Sokak szerint a karácsony a legszebb ünnep.

Szeretteinkre gondolunk. Azokra is, akikkel nem lehetünk együtt. Távol lévő szüleinkre, elveszített kedvesünkre, még meg sem született gyermekeinkre.

És szerencsére egyre többen gondolunk azokra, akik valamiben hiányt szenvednek. Akiknek nem egy pszichológus szava hiányzik, pusztán egy emberi hang, egy régen látott baráttól vagy egyszerűen csak a szomszédtól. Vagy akiknél hideg a lakás, mert nem telik tüzelőre sem. Akiknél nem sülhet ünnepi kalács. Akiknek lakásuk sincsen.

Egy olyan ünnepről álmodom, ahol mindezek nem történhetnek meg. Ahol nincs szükség, ínség, fedélnélküliség, szomorúság.

„Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.”
(Kosztolányi Dezső)

„Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.” (Pilinszky János)

Share

Pszichológus szerző:

Mottó: Imádom a pszichológiát. Ezért is választottam hivatásként.

Bemutatkozás: Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pszichológia szakán 1986-ban végeztem, majd 1988-ban klinikai szakpszichológusi képesítést szereztem.

A veszprém megyei Káptalantótiban található magánrendelőmben pszichoterápiás segítséget, tanácsadást nyújtok azok számára, akik önértékelési vagy életvezetési nehézségekkel, önbizalomhiánnyal küzdenek, akik úgy érzik, hogy aktuálisan elakadtak az életükben vagy éppen döntésképtelennek érzik magukat egy sorsdöntő helyzetben.

Támogató terápiában segítek a gyász, veszteség, krízishelyzet érzelmi feldolgozásában.

Egyéni terápia és tanácsadás keretében segítem a depressziós levertséggel, szorongással és pánikjellegű tünetekkel hozzám fordulókat.

1990 óta foglalkozom meddőségi panaszokkal küzdő és lombikbébi-programban részt vevő házaspárokkal, segítve a gyermekre várakozás nehéz időszakának lelki megélését. Tapasztalataimról „Várva Várt Babák – Lombikbébi történetek” címmel könyvet írtam.

Házaspároknak párkapcsolati terápia keretében, hosszú évek gyakorlata alapján kidolgozott módszerrel adok útmutatást arra vonatkozóan, hogyan lehet közösen túljutni egy-egy hullámvölgyön, konfliktussal terhelt, elbizonytalanodott időszakon.

Azok számára, akik nem tudnak személyesen felkeresni, online tanácsadást nyújtok skype-on.

Időpont-egyeztetés e-mail-en vagy a 06-30-99 15 651-es telefonszámon lehetséges.

Szakmai tapasztalataimról, módszereimről további részleteket a honlapomon talál. Ha úgy érzi, segíthetek, örömmel várom jelentkezését!

Amire büszke vagyok:

Talán ezt a kérdést a legnehezebb megválaszolni, hiszen szerénytelenségnek tűnhet…Büszke vagyok a Gyermekeimre és a szakmai munkámra egyaránt. Ha újra kellene kezdenem, mindent éppen így csinálnék….