Pszichológus Online

Vízkereszt

Január hatodika több szempontból különleges napja az évnek.
Az egyház ezen a napon emlékezik meg a Háromkirályokról, azaz a napkeleti bölcsekről, Gáspárról, Menyhértről és Boldizsárról.
A keleti keresztények Jézus megkeresztelkedését ünneplik ezen a napon. Annak emlékére, hogy Jézust Szent János a Jordán folyóban keresztelte meg, a templomokban megszentelik a vizet. Szentelt vízből isznak az emberek és azzal itatják az állatokat is, hogy ne legyenek betegek.
A népszokások közé tartozik egyes helyeken a ház földjének meglocsolása szenteltvízzel, hogy áldás legyen a házon.
Természetesen időjárásjóslás is kapcsolódik ehhez a naphoz.

És éppen ez az, ami miatt pszichológusként úgy érzem, bőven megér egy blogbejegyzést.
A népi megfigyelések szerint ugyanis ha ezen a napon szél fúj, szerencsés esztendő vár ránk.
Márpedig ma egész nap olyan erős szél fújt, hogy helyenként vészjelzést is ki kellett adni…
Bátran elengedhetjük tehát a média sugallta nyomasztó előrejelzéseket és átadhatjuk magunkat a mai nappal kezdődő farsangi szezon örömeinek.

Share

Pszichológus szerző:

Mottó: Imádom a pszichológiát. Ezért is választottam hivatásként.

Bemutatkozás: Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pszichológia szakán 1986-ban végeztem, majd 1988-ban klinikai szakpszichológusi képesítést szereztem.

A veszprém megyei Káptalantótiban található magánrendelőmben pszichoterápiás segítséget, tanácsadást nyújtok azok számára, akik önértékelési vagy életvezetési nehézségekkel, önbizalomhiánnyal küzdenek, akik úgy érzik, hogy aktuálisan elakadtak az életükben vagy éppen döntésképtelennek érzik magukat egy sorsdöntő helyzetben.

Támogató terápiában segítek a gyász, veszteség, krízishelyzet érzelmi feldolgozásában.

Egyéni terápia és tanácsadás keretében segítem a depressziós levertséggel, szorongással és pánikjellegű tünetekkel hozzám fordulókat.

1990 óta foglalkozom meddőségi panaszokkal küzdő és lombikbébi-programban részt vevő házaspárokkal, segítve a gyermekre várakozás nehéz időszakának lelki megélését. Tapasztalataimról „Várva Várt Babák – Lombikbébi történetek” címmel könyvet írtam.

Házaspároknak párkapcsolati terápia keretében, hosszú évek gyakorlata alapján kidolgozott módszerrel adok útmutatást arra vonatkozóan, hogyan lehet közösen túljutni egy-egy hullámvölgyön, konfliktussal terhelt, elbizonytalanodott időszakon.

Azok számára, akik nem tudnak személyesen felkeresni, online tanácsadást nyújtok skype-on.

Időpont-egyeztetés e-mail-en vagy a 06-30-99 15 651-es telefonszámon lehetséges.

Szakmai tapasztalataimról, módszereimről további részleteket a honlapomon talál. Ha úgy érzi, segíthetek, örömmel várom jelentkezését!

Amire büszke vagyok:

Talán ezt a kérdést a legnehezebb megválaszolni, hiszen szerénytelenségnek tűnhet…Büszke vagyok a Gyermekeimre és a szakmai munkámra egyaránt. Ha újra kellene kezdenem, mindent éppen így csinálnék….