Pszichológus Online

A házasságterápia eredményessége

Egyre több házaspár fordul hozzám segítségért kapcsolati válság miatt.

Elgondolkodtató, hogy javarészt 15, 20 vagy még hosszabb ideje együtt élő párokról van szó, kialakult egzisztenciával, megállapodottan, 1-2-3 gyerekkel.

Már jócskán túljutottak az összecsiszolódás időszakán, közösen megéltek örömöket, gyermekük, gyermekeik születésének csodáját, a lakásszerzés, esetleges építkezés idegőrlő nehézségeit, hullámvölgyeket. Mindezeken sikeresen túljutottak, akkoriban kezelték és megoldották a problémákat.

Most azonban hirtelen kiderül, hogy a régen bevált módszerek nem működnek, a kommunikáció rendre félresiklik, feltörnek korábbi sérelmek, elfojtott fájdalmak. Megfogalmazódik a meg nem valósult álmok nyomán kialakult hiányérzet, a lemondások miatti kölcsönös vádaskodás.

Az ilyen típusú problémákra a közvélemény gyakran legyint, mondván: „elérkezett az a bizonyos kapuzárási pánik”.

Pszichológusként én semmiképpen nem általánosítanám a helyzeteket. Hiszen ahogyan az egyéni terápiánál, úgy házaspároknál is minden helyzet egyedi és sajátságos.

Ennek megfelelően a párterápia felépítését is egyedileg alakítom ki. Minden esetben az adott házaspár múltjához, kapcsolatuk minőségéhez, gyökereikhez, hátterükhöz és természetesen temperamentumukhoz is igazítva.

Tapasztalataim alátámasztják, hogy ez a módszer, ez a megközelítés hatékony.

Átlagosan 4-8 alkalom után eredményesen lezárható a párterápia.

Ez kölcsönös örömet okoz: az érintettek számára az egymáshoz visszatalálás érzését, számomra pedig munkám sikerélményét.

Hiszem, látom, hogy a legtöbb esetben van kiút, van megoldás.

Ezért eltökélt célom tovább csökkenteni a válási statisztikát.

Share

Pszichológus szerző:

Mottó: Imádom a pszichológiát. Ezért is választottam hivatásként.

Bemutatkozás: Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pszichológia szakán 1986-ban végeztem, majd 1988-ban klinikai szakpszichológusi képesítést szereztem.

A veszprém megyei Káptalantótiban található magánrendelőmben pszichoterápiás segítséget, tanácsadást nyújtok azok számára, akik önértékelési vagy életvezetési nehézségekkel, önbizalomhiánnyal küzdenek, akik úgy érzik, hogy aktuálisan elakadtak az életükben vagy éppen döntésképtelennek érzik magukat egy sorsdöntő helyzetben.

Támogató terápiában segítek a gyász, veszteség, krízishelyzet érzelmi feldolgozásában.

Egyéni terápia és tanácsadás keretében segítem a depressziós levertséggel, szorongással és pánikjellegű tünetekkel hozzám fordulókat.

1990 óta foglalkozom meddőségi panaszokkal küzdő és lombikbébi-programban részt vevő házaspárokkal, segítve a gyermekre várakozás nehéz időszakának lelki megélését. Tapasztalataimról „Várva Várt Babák – Lombikbébi történetek” címmel könyvet írtam.

Házaspároknak párkapcsolati terápia keretében, hosszú évek gyakorlata alapján kidolgozott módszerrel adok útmutatást arra vonatkozóan, hogyan lehet közösen túljutni egy-egy hullámvölgyön, konfliktussal terhelt, elbizonytalanodott időszakon.

Azok számára, akik nem tudnak személyesen felkeresni, online tanácsadást nyújtok skype-on.

Időpont-egyeztetés e-mail-en vagy a 06-30-99 15 651-es telefonszámon lehetséges.

Szakmai tapasztalataimról, módszereimről további részleteket a honlapomon talál. Ha úgy érzi, segíthetek, örömmel várom jelentkezését!

Amire büszke vagyok:

Talán ezt a kérdést a legnehezebb megválaszolni, hiszen szerénytelenségnek tűnhet…Büszke vagyok a Gyermekeimre és a szakmai munkámra egyaránt. Ha újra kellene kezdenem, mindent éppen így csinálnék….