Pszichológus Online

Anya-lánya kapcsolat

Egyre több anya fordul hozzám azzal, hogy komoly probléma, állandósult konfliktushelyzet alakult ki a lányával való kapcsolatukban.
Jómagam abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy fiús és lányos is anyuka is lehettem, lehetek.
Pontosan ismerem, átéltem a különbséget.
Nem mondom, hogy a Fiammal nem voltak kamaszkori nehézségek, de az messze semmi nem volt ahhoz képest, amit a nála csaknem három évvel fiatalabb Húgával végigéltem.
Pszichológus létemre bizony rendre kétségbeesetten hívtam fel azokat a barátnőimet, akik már túlélték a hasonló helyzetet.

anya_lanya_kapcsolat_konfliktus_pszichologiaMert az anya-lánya kapcsolat nagyon-nagyon más, különösen akkor, amikor a lányunk a bakfiskorba kerül.
Szinte óhatatlanul elindul egyfajta harc, rivalizálás, amelyből aktuálisan senki nem tud győztesen kijönni.

Mi, szülőként azt érezzük, hogy a Gyerekünk kezelhetetlenné vált. Hogy az életét a teljes káosz uralja, a szobájában elképesztő rendetlenség uralkodik, közben már beszélgetni sem tudunk vele, csak megy a maga feje után, pontosabban leginkább az aktuálisan felbukkanó barátnők, barátok után, akiknek az értékrendje gyökeresen más, mint amit mi beleplántálni igyekeztünk.

Lányaink pedig azt élik meg, hogy rájuk telepszünk, hogy túlságosan irányítani akarjuk őket, teljesíthetetlen elvárásokat támasztunk velük szemben. Hogy a saját beteljesületlen álmaink megvalósítását várjuk tőlük.
Csavart pszichológiai helyzet ez, számtalan félreértéssel, egymás melletti elbeszélésekkel, elfojtásokkal.
Legközelebbi bejegyzéseimben megszólalnak az érintettek.

Share

Pszichológus szerző:

Mottó: Imádom a pszichológiát. Ezért is választottam hivatásként.

Bemutatkozás: Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pszichológia szakán 1986-ban végeztem, majd 1988-ban klinikai szakpszichológusi képesítést szereztem.

A veszprém megyei Káptalantótiban található magánrendelőmben pszichoterápiás segítséget, tanácsadást nyújtok azok számára, akik önértékelési vagy életvezetési nehézségekkel, önbizalomhiánnyal küzdenek, akik úgy érzik, hogy aktuálisan elakadtak az életükben vagy éppen döntésképtelennek érzik magukat egy sorsdöntő helyzetben.

Támogató terápiában segítek a gyász, veszteség, krízishelyzet érzelmi feldolgozásában.

Egyéni terápia és tanácsadás keretében segítem a depressziós levertséggel, szorongással és pánikjellegű tünetekkel hozzám fordulókat.

1990 óta foglalkozom meddőségi panaszokkal küzdő és lombikbébi-programban részt vevő házaspárokkal, segítve a gyermekre várakozás nehéz időszakának lelki megélését. Tapasztalataimról „Várva Várt Babák – Lombikbébi történetek” címmel könyvet írtam.

Házaspároknak párkapcsolati terápia keretében, hosszú évek gyakorlata alapján kidolgozott módszerrel adok útmutatást arra vonatkozóan, hogyan lehet közösen túljutni egy-egy hullámvölgyön, konfliktussal terhelt, elbizonytalanodott időszakon.

Azok számára, akik nem tudnak személyesen felkeresni, online tanácsadást nyújtok skype-on.

Időpont-egyeztetés e-mail-en vagy a 06-30-99 15 651-es telefonszámon lehetséges.

Szakmai tapasztalataimról, módszereimről további részleteket a honlapomon talál. Ha úgy érzi, segíthetek, örömmel várom jelentkezését!

Amire büszke vagyok:

Talán ezt a kérdést a legnehezebb megválaszolni, hiszen szerénytelenségnek tűnhet…Büszke vagyok a Gyermekeimre és a szakmai munkámra egyaránt. Ha újra kellene kezdenem, mindent éppen így csinálnék….