Pszichológus Online

Amiért szeretem a pszichológusi hivatást

Pszichológusként nagyon szeretem a munkámat.

Nem csak azért, mert segíthetek, gyógyíthatok, rendkívüli felismeréseket és összefüggéseket találok/találunk a terápia során. Hiszen ehhez mindig ketten – párterápia esetén hárman – kellünk és ezáltal új utakat, lehetőségeket nyitunk meg.

Azért is szeretem, mert közben én magam is egy másik világba kerülök. Majdnem olyan, mint regényolvasás közben, amikor egy időre megszűnik a külvilág, azonosulok a szereplőkkel, ott vagyok, teljességgel átélem a helyzetet, körülményeket.

Egy másik ember, az ő életének megismerése számomra mindig örömet, kíváncsiságot jelent.

Minden alkalommal csodaként élem meg, ahogyan a terápia során haladunk a mélységekig.
Hétköznapi hasonlattal élve éppen úgy, mint amikor egy hagymát lépésenként kibontunk a rétegeiből, a legbelső magot keresve.

A személyiség rétegei

A személyiség rétegei

És ha már ezt a hasonlatot hoztam, talán éppen az lehet a baj a mindennapokban, hogy nem rétegenként haladunk, hanem keresztbe és kockákra vágunk.

Ahogyan a hagymával is tesszük étkezéshez előkészítve. Szétszabdaljuk és így alkalmunk sem adódhat megnézni a valódi belső rétegeket…

Share

Pszichológus szerző:

Mottó: Imádom a pszichológiát. Ezért is választottam hivatásként.

Bemutatkozás: Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pszichológia szakán 1986-ban végeztem, majd 1988-ban klinikai szakpszichológusi képesítést szereztem.

A veszprém megyei Káptalantótiban található magánrendelőmben pszichoterápiás segítséget, tanácsadást nyújtok azok számára, akik önértékelési vagy életvezetési nehézségekkel, önbizalomhiánnyal küzdenek, akik úgy érzik, hogy aktuálisan elakadtak az életükben vagy éppen döntésképtelennek érzik magukat egy sorsdöntő helyzetben.

Támogató terápiában segítek a gyász, veszteség, krízishelyzet érzelmi feldolgozásában.

Egyéni terápia és tanácsadás keretében segítem a depressziós levertséggel, szorongással és pánikjellegű tünetekkel hozzám fordulókat.

1990 óta foglalkozom meddőségi panaszokkal küzdő és lombikbébi-programban részt vevő házaspárokkal, segítve a gyermekre várakozás nehéz időszakának lelki megélését. Tapasztalataimról „Várva Várt Babák – Lombikbébi történetek” címmel könyvet írtam.

Házaspároknak párkapcsolati terápia keretében, hosszú évek gyakorlata alapján kidolgozott módszerrel adok útmutatást arra vonatkozóan, hogyan lehet közösen túljutni egy-egy hullámvölgyön, konfliktussal terhelt, elbizonytalanodott időszakon.

Azok számára, akik nem tudnak személyesen felkeresni, online tanácsadást nyújtok skype-on.

Időpont-egyeztetés e-mail-en vagy a 06-30-99 15 651-es telefonszámon lehetséges.

Szakmai tapasztalataimról, módszereimről további részleteket a honlapomon talál. Ha úgy érzi, segíthetek, örömmel várom jelentkezését!

Amire büszke vagyok:

Talán ezt a kérdést a legnehezebb megválaszolni, hiszen szerénytelenségnek tűnhet…Büszke vagyok a Gyermekeimre és a szakmai munkámra egyaránt. Ha újra kellene kezdenem, mindent éppen így csinálnék….