Pszichológus Online

Egy Lány monológja

Szobafogság.

Persze direkt ilyenkor kell bezárnia, pontosan tudja, hogy ezen a hétvégén mindenki ott lesz az E-playben.
Csak azt nem tudom, akkor minek csinál úgy, mintha érdekelné, hogy mi van velem. Múltkor tök jó volt, végre őszintén mesélhettem neki a Marciról, még tanácsokat is adott, most meg, amikor végre itt lenne az alkalom, hogy talizzunk, kicsapja a hisztit.

Nem érdekel, úgyis elmegyek. Az erkélyen keresztül ki tudok mászni a lépcsőházba. Csak az a baj, hogy abból megint sokkal nagyobb balhé lesz, még a végén az osztálykirándulásra se mehetek el.
Mit csináljak egész hétvégén bezárva ebbe a rohadt szobába? Nincs is lecke, nem tudom, miért kell mindig a tanulást erőltetni, amikor nem adtak fel semmit. Biztos azt hiszi, majd unalmamban rendet rakok. Nagyon téved! Egyáltalán nem fogok kijönni a szobámból és nem is engedem, hogy bejöjjön.

Még az a mázlim, hogy van egy doboz cigim, legalább titokban rágyújthatok. Bár úgyis tudja, hogy cigizek, nem tudom, miért csinál úgy, mintha nem venné észre. A múltkor majdnem elmondtam neki, mindenki cigizik, nem tudom mi ebben a baj. A fűről persze nem dumálhatok vele, még kétségbeesik, hogy drogos vagyok. Nem értem, miért csinál úgy, mintha ő soha nem lett volna fiatal.
Pedig elmesélte, hogy vele is mennyi gond volt a suliban. Azt is elmondta, hogy mindenki azt hitte, nem lesz belőle senki. Meg, hogy hogy utálta a tanárait, akik nem hittek benne és az mennyire rombolja az önbizalmat. Szerintem egyáltalán nem azon múlik, hogy mi lesz belőled, hogy milyenek a jegyeid.
Kit érdekel a tanulás? A törikönyvek tele vannak haszontalan infokkal, abból nem fogom megtudni, hogy kell élni. Különben ő se tudja, hogy kell élni. Állandóan kritizálja, hogy nézek ki, azt se tudja mi a divat. Különben is, minek öltözzek fel szépen, ha úgyse mehetek sehova?

Az a baj, hogy iszonyú éhes vagyok. De én biztos nem eszem abból, amit főzött, még azt hiszi, ki akarok békülni és akkor megint neki lesz igaza. Úgy utálom, hogy mindig nekem kell bocsánatot kérnem. Bárcsak bejönne és hozna valami kaját! Akkor lehet, hogy megpróbálhatnék elkéredzkedni.
A Vera bezzeg elmehet, pedig négyből bukott félévkor. És dobórára jár. Zenész lesz, nem matematikus.
Erre persze az a válasz, hogy én semmiben nem vagyok motivált, engem csak a fiúk érdekelnek, és ha nem levelezőfüzeteket írogatnék egész nap, én is járhatnék úszni, meg balettre. Kit érdekel a balett? Miért nem lehet észrevenni, hogy nem az érdekel, ami őt? Tök más dolgok foglalkoztatnak, és épp elég baj nekem, hogy nem tudom, hova felvételizzek. Majd megtudom, ha eljön az ideje.
Biztos nem leszek takarítónő, amivel riogat. De négy diplomám se lesz csak azért, hogy ő elmondhassa a barátainak, milyen tanult a lánya.
Dögunalom ez az egész. Lesz@rom az osztálykirándulást, ha nem enged el, ma akkor is elmegyek. És még az is lehet, hogy megúszom.

Share

Pszichológus szerző:

Mottó: Imádom a pszichológiát. Ezért is választottam hivatásként.

Bemutatkozás: Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pszichológia szakán 1986-ban végeztem, majd 1988-ban klinikai szakpszichológusi képesítést szereztem.

A veszprém megyei Káptalantótiban található magánrendelőmben pszichoterápiás segítséget, tanácsadást nyújtok azok számára, akik önértékelési vagy életvezetési nehézségekkel, önbizalomhiánnyal küzdenek, akik úgy érzik, hogy aktuálisan elakadtak az életükben vagy éppen döntésképtelennek érzik magukat egy sorsdöntő helyzetben.

Támogató terápiában segítek a gyász, veszteség, krízishelyzet érzelmi feldolgozásában.

Egyéni terápia és tanácsadás keretében segítem a depressziós levertséggel, szorongással és pánikjellegű tünetekkel hozzám fordulókat.

1990 óta foglalkozom meddőségi panaszokkal küzdő és lombikbébi-programban részt vevő házaspárokkal, segítve a gyermekre várakozás nehéz időszakának lelki megélését. Tapasztalataimról „Várva Várt Babák – Lombikbébi történetek” címmel könyvet írtam.

Házaspároknak párkapcsolati terápia keretében, hosszú évek gyakorlata alapján kidolgozott módszerrel adok útmutatást arra vonatkozóan, hogyan lehet közösen túljutni egy-egy hullámvölgyön, konfliktussal terhelt, elbizonytalanodott időszakon.

Azok számára, akik nem tudnak személyesen felkeresni, online tanácsadást nyújtok skype-on.

Időpont-egyeztetés e-mail-en vagy a 06-30-99 15 651-es telefonszámon lehetséges.

Szakmai tapasztalataimról, módszereimről további részleteket a honlapomon talál. Ha úgy érzi, segíthetek, örömmel várom jelentkezését!

Amire büszke vagyok:

Talán ezt a kérdést a legnehezebb megválaszolni, hiszen szerénytelenségnek tűnhet…Büszke vagyok a Gyermekeimre és a szakmai munkámra egyaránt. Ha újra kellene kezdenem, mindent éppen így csinálnék….